Loimulohi

Timo Sere Suomen Loimulohi Mestari.

Loimulohi ja sen valmistus ei ole uusi juttuTimolle, sillä Timo Sere on ollut ammattikalastajana Pohjoisella jäämerellä usean vuoden ajan, hänellä on ensi käden kokemusta luonnossa kalastajana, kala ruoan valmistuksessa ja kalan myynti yrityksessä ja ruoka palvelus tapahtumisissa. 

Kalan maku vaihtelee ja erottuu yleensä toisista kalan lihan mausta, kalan liha on lievän makuinen, sitä makua voi tehostaa kuumentamalla liekillä. Loimulohi on yksi hyvä esimerkki miten lohi keitto liha maistuu toisenlaiselle kuin loimulohi. Loimulohi on pätevä Pohjoismainen perinne tapa valmistaa ja paistaa kalaa mikä lisää säilytys aikaa ja lisää makua, karamelisoida liha kelta ruskeaksi, Maillardin reaktion kautta. Se johtuu kemiallisen reaktion aminohappo ja vähentämällä sokerin, ja se yleensä vaatii lämpöä, katso Video #1 tästä.

Loimutus on hyvin tasainen hallitus tapa kypsentää kalaa.

Loimulohi sopii hyvin helpoti kypsentävälle lihalle niikuin kalan liha, että siitä poistuu suuri osa rasvaa ja liha saa erinomaisen maun. Se on ollut myös perinteellisesti keino miten kalastajat pystyivät kalastamaan suuren kala saaliin pohjoisessa ja tuomaan kalat paljon tiiviimmin ja paremmin säilyvänä viikon reissun ajan suhteellisen Pohjoisen kesäisessä vuoden ajalla, ennen kuin oli sähkö voimalla toimivia jääkaappeja ja kylmä säilytys koneita. Iso halko tulet kalavesien lähellä ja niitten ympärille lohi fileet loimutusta varten. Lihasta juoksee ylimääräinen rasva pois ja ajan mittaan liha tiivistyy ja kutistuu kun tuli kypsentää ja kuivattaa. Rapea keltaruskea karamellissoita väri pinnassa, suolattu, mikä pitää fileen kasassa pakkausta ja paluu matkaa varten.

Kun Timo Sere palasi pohjoiselta Jäämereltä etelään hän perusti Lohjalle kalan myynti erikoisliikkeen.

Loimulohi
All Copyrights Reserved. 2013,

Lohjalla kalan myynti liikeessä hän on jalostanut kalaa moniin erilaisiin maku kokoelma muotoihin.
Hänen kala maku muotoilu erikoistuvat tuotteet kuuluvat seuraavat;

  • Champagne siika
  • Cognac liekitetty loimulohi
  • kuharulla
  • sekä mainio kalakastike, jota voi käyttää myös salaatinkastikkeena
Palkintoja ja TV-esiintymisiä

Kun kävin Porin Silakka Markkinailla 2013, Juhla Vuosi Tapahtuma, tapasin Timon siellä ja katselin kun hän loimutti lohta loimutus Mestarin tyyliin. Kala filee sai myynnissä aina viimeksi konjakki tuli flambe’ voitelun tuli liekissä. Kun sitten lopulla saavuin markkina leipä kaupan kautta penkille istumaan, niin olin valmis nauttimaan, siitä aidosta Pohjoismaisesta menestys tarinasta; Loimulohi, mikä on vanhanaikainen yksinkertainen ruoka valmistus keino ja laatu raaka aine yhdistelmä. Se on tepsinyt tuhansia vuosia ja edelleen toimii hyvin tänä päivänä. Kypsä valmistettu loimulohi voi yhdistää vaikkapa salaatin kanssa, tuoreet vihannekset, tomaatti, kurkku, punasipuli tai keittää uudet perunat ja nauttia ne loimu lohen ja ruoho sipuli kastikkeen kanssa, luonnon ruokana se on täydellinen.  Katso Video #2.

Aito Täydellinen loimulohi.

Loimulohi
All Copyrights Reserved. 2013.

Loimulohessa oli erinomainen maku, tuore, rapea keltaisen ruskea ohut pinta, lievä konjakki maku, ja suussa sulavan hyvä tuoksu mikä maistui ennekuin sitä maistoi.

Timo Sere on myös ollut myös useita kertoja televisiossa esittelemässä hänen osaamista ja antamassa neuvoa kalan käytössä. Yksi esimerkki on ollut MTV 3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa näyttämässä, miten tehdään muikkua Timo Seren tyylin mukaan.
Hänen tuotteet on myös palkittu useassa kalatapahtumassa Suomessa ja muualla Euroopassa. Vuonna 1999 Saksassa hänet palkittiin yli 1 000 ruuan tekijän joukosta ja pokkasin palkinnot myös Tampereella ja Porissa.

Timo Seren maukkaimmat kalaherkut

Timo Sere, on Tapahtumamestarit Serétin yrittäjä. Hän on toiminut kala-alalla erilaisissa tehtävissä useiden vuosien ajan, joten häneen voi luottaa kalaherkkujen maku laadussa. Vielä kerkeää maistamaan Timo Sere lomi lohi herkkuja Porin Silakka Markkinat 2013, markkinat menee kiinni Sunnuntaina 1, Syyskuu. Tapahtumamestarit loimulohi koju on kalakadulla, oikealla puolella noin 100 metriä kuin menee kalakatua Idästä Länteen suuntaan.  Jos ei kerkeä käymään siellä niin häneen saa yhteyttä tästä hänen verkko sivujen kautta, loimulohi Tapahtumamestarit-Sere.fi.

Porin Silakka Markkinat 2013 on Juhla Vuosi-25, katso Video avajais tilauksesta tästä.

Lisää valokuvia Porin Silakka Markkinat 2013 näkee tästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *